Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Lisans Programı Türkiye’de İlk ve Tek Ebelik Bölümü Olarak Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) Logosu Kullanma Hakkı Elde Etti

Haber Tarihi :   01.08.2023

Bugüne kadar Yükseköğretimdeki 30 bin 701 program arasından sadece 728 program TYÇ logosu kullanma hakkı elde etti. Üniversitemiz, Ebelik Bölümü 6. Düzey Lisans programı ise; 18 Temmuz 2023 tarihinde yapılan 42’inci Türkiye Yeterlilikleri Çerçevesi Kurulu toplantısında 59 Ebelik Lisans Programı arasından TYÇ logosu kullanım hakkını elde eden Türkiye’de ilk ve tek Ebelik Bölümü olmuştur.  Bu başarısından dolayı Üniversitemiz Ebelik Bölümünü tebrik ederiz. 

 
TYÇ logosu, uluslararası geçerliliği olan bir belirteç olarak kabul edilmekte ve mezuniyet belgelerindeki kullanımı, öğrencilerin niteliklerinin tanınmasına ve mezuniyetlerinin uluslararası düzeyde geçerliğini artırmaya yardımcı olmaktadır. Üniversitemizin TYÇ logosunu kullanma hakkı elde etmesi, üniversitenin kalite standartlarına olan bağlılığını ve öğrencilerine sunduğu yüksek nitelikli eğitimi bir kez daha gözler önüne sermektedir.

Yukarı