TÜTÜN BAĞIMLILIĞI SAĞLIĞA ETKİLERİ VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONULU KONFERANS GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Haber Tarihi :   29.02.2024

Ebelik Bölümü tarafından “Tütün Bağımlılığı Sağlığa Etkileri ve Bağımlılıkla Mücadele” konulu konferans gerçekleştirildi. 29 Şubat 2024 tarihinde saat 14:00’da Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Ebelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Büşra CESUR, Sivas Sağlıklı Hayat Merkezinden Uzman Dr. Sergen AYGÜNEŞ, bölüm öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Açılış konuşmalarını Ebelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Büşra CESUR gerçekleştirdi.

Açılış konuşmalarının ardından Uzman Dr. Sergen AYGÜNEŞ “Tütün Bağımlılığı Sağlığa Etkileri ve Bağımlılıkla Mücadele” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Aygüneş tütünün tarihçesi, sigaranın neden olduğu sağlık problemleri, sigara bağımlılığından kurtulma yolları ve bu noktada başvurulacak kurumlar ve iletişim numaraları hakkında bilgiler verdi. Ebelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Büşra CESUR’un teşekkür konuşması ardından oturum sonlandırıldı.